Dienos stovykla „Sveikos gyvensenos skatinimas“

Rugpjūčio 4 dieną, Lietuvos aklųjų ir silpnaregių sąjungos (LASS) Alytaus miesto ir rajono filialo nariai dalyvavo sveikatinimo dienos stovykloje, kurios veiklas organizavo Alytaus rajono visuomenės sveikatos biuras, įgyvendinant projektą „Sveikos gyvensenos skatinimas Alytaus rajono savivaldybėje“. Siekiant bendrauti ir stiprinti bendradarbiavimą bei bendruomeniškumą stovykloje dalyvavo ir keletas Alytaus rajono Neįgaliųjų draugijos narių.

Vos atvykusius stovyklos dalyvius pasveikino Alytaus rajono savivaldybės visuomenės sveikatos biuro direktorė Jolanta Jakubauskienė, kuri pristatė dienos stovyklos programą bei palinkėjo visiems dalyviams sėkmingos ir įspūdžių kupinos dienos. Visuomenės sveikatos stiprinimo specialistė Dovilė Bunevičiūtė dalyviams pravedė lengvą rytinę mankštą su kamuoliais, kuri ne tik išjudino stovyklos dalyvius, tačiau ir sušildė kiek vėsoką trečiadienio rytą. Po mankštos dalyviai galėjo praktiškai išbandyti skirtingų kvėpavimo technikų naudą žmogaus sveikatai bei emocinei savijautai. Pasibaigus dviem gana intensyviems užsiėmimams ir kiek išalkus, profesionalus virtuvės šefas Arvydas pakvietė pasigaminti sveikus ir skanius pietus. Stovyklos metu taip pat organizuotos edukacinės-kūrybinės dirbtuvės „Namų kvapo gamyba“, kurių metu kiekvienas dalyvis, galėjo pasigaminti sau patinkantį namų kvapą. Kvapai sklandė ore ir puikiai nuteikė likusiai dienos daliai.

Alytaus rajono savivaldybės administracijos socialinės paramos skyriaus specialistė Jūratė Busilienė pažymėjo, kad šiais metais VšĮ LASS Pietvakarių centras, Alytaus rajone vykdo socialinės reabilitacijos paslaugų neįgaliesiems bendruomenėje 2021 m. projektą „Kitoje šviesoje“ ir sakė, kad savivaldybė džiaugiasi ir skatina tokias vykdomas veiklas, kad skiriamas didelis dėmesys socialiai jautriems asmens.

Tikimės, kad tokie renginiai ir veiklos bus planuojamos bei vykdomos ir toliau. Juk žmogui reikia žmogaus!