Balandžio 8 d. VŠĮ LASS pietvakarių centro LASS Kauno miesto filialo maisto gaminimo užimtumo narės susirinko prisiminti šventes, pasidalinti įspūdžiais. Pirmiausia pasidengėme, pasipuošėme šventinį stalą. Puošimui panaudojome keramikinius dirbinius – servetėlių laikiklius su viščiukų ir žąsiukų skulptūrėlėmis. Margučius sudėjome į indą ant kurio vaizduojami žąsiukai, o žvakutę laikė gulintis zuikutis. Šį kartą moterys atsinešė jau pagamintus įprastus bei šventinius patiekalus. Ant stalo puikavosi silkė su morkomis ir saulėgrąžomis bei baravykais, žuvies kotletukai su gardžiuoju padažu, šventinis „Zelcas“ su marinuotais agurkėliais. Patiekalų įvairovę praturtino sūriu įdarytos paprikutės ir saulėje džiovinti pomidorai, kumpio ir meliono suktinukai. Prie kavos ragavome šventinius skanėstus – pyragą, keksą, putėsius ir saldžias lauktuves iš Egipto. Moterys pasakojo, kaip joms sekėsi gaminti, kokius pagardus bei prieskonius naudojo, kurie padėjo atsiskleisti skoniui ir aromatui, kiek reikėjo pagalbos. Pasidalinome receptais. Kvepiantys, gardūs patiekalai nuo stalo išgaravo itin sparčiai.