M. K. Čiurlionio dailės muziejus didina prieinamumą neregiams ir kviečia apsilankyti parodoje „Pasimatuok jausmą“

Nacionalinis M. K. Čiurlionio dailės muziejus jau kurį laiką ieško kelių ir priemonių kaip sukurti informacinę ir fizinę aplinką prieinamą visiems.
LASS Kauno miesto filialė lankėsi Nacionalinio M. K. Čiurlionio dailės muziejaus socialinių ir kultūrinių projektų koordinatore Rūta Klevaitė. Rūta papasakojo apie muziejuje vykusius projektus „matyti širdimi“ ir „muziejus kiekvienam“. Šie projektai padėjo didelį pamatą pritaikant turimas ekspozicijas neregių ir silpnaregių bendruomenei. Šiuo metu muziejuje galima keliauti orientuojantis neregiams įrengtais vedimo takeliais, vadovaujantis audiogido pateikiamomis instrukcijomis, muziejaus erdves galima tyrinėti taktiliniuose muziejaus planuose, o muziejaus pastatai – detaliai atvaizduoti iš medžio pagamintame muziejaus makete.
Susitikimo metu Rūta Klevaitė pristatė ir ką tik pagamintą taktilinį M. K. Čiurlionio paveikslą „Žvaigždžių sonata“ I dalį „Allegro“ („Linksmoji“), kurį, besidalindami įspūdžiais, galėjome detaliai apžiūrėti.
Dar viena naujiena, kuria pasidalino Rūta, yra paroda „Pasimatuok jausmą“, kurios atidarymas balandžio 10 dieną, trečiadienį, 17.30 val., Kauno paveikslų galerijoje (K. Donelaičio g. 16). Joje kviečiama su mada susipažinti per lytėjimą, kvapą ir garsą. Paroda bus atvira iki birželio 9 dienos, tad kiekvienas yra kviečiamas patogiu laiku šioje parodoje apsilankyti.
Dalinamės pas mus vykusio susitikimo akimirka, dėkodami socialinių ir kultūrinių projektų koordinatorei Rūtai Klevaitei už išsamų nacionalinio M. K. Čiurlionio muziejaus nuveiktų darbų pristatymą. Tikimės, kad šių darbų pradžia atvers kelius muziejams pažinti.