Dviejų tarptautinių dienų paminėjimas Kaune

          Spalio 14 dieną VšĮ LASS pietvakarių centro LASS Kauno miesto filialas paminėjo dvi svarbias dienas – Pasaulinę baltosios lazdelės ir tarptautinę pagyvenusių žmonių dieną. Renginio pradžioje LASS Kauno miesto filialo pirmininkė Roma Girnienė kalbėjo apie atmintinos dienos simboliu laikomą – baltąją lazdelę, kuri laikoma vienu pagrindiniu įrankiu. Priminė apie itin didelę reikšmę akliesiems turėjusį išrastą Brailio raštą. Kokios „kalbančios“ priemonės, kurios padeda neregiams buityje, kokia šiuolaikinė kompiuterinė technika gali padėti akliesiems ir skaityti, ir bendrauti. Kalbėdama apie aktualiausią problemą – regėjimo neįgaliųjų įdarbinimą, pasidžiaugė, kad yra įkurtas pojūčių turizmas „Neregėjimo galia“ – pasivaikščiojimas su gidu neregiu. Minint Tarptautinę pagyvenusių žmonių dieną atkreipiamas dėmesys į senėjimo problemas, pagarbą pagyvenusiems žmonėms.
          Nuotaikingą, šiltai bendraujantį – apkabinant paliečiant – KONCERTĄ DOVANOJO Radži ir Aušrinė. Žmonės šoko, kartu su atlikėjais dainavo ir negailėjo audringų plojimų. Žmonių gausa rodo, kad tokie renginiai ypač reikalingi. Dar ilgai neišblės patirti įspūdžiai, emocijos.
          Už gėles dėkojame renginio rėmėjui UAB „Kalmina“, už pintus gaminius Romai ir Virgilijui Šlipaičiams, už keramikinius angelus Boris Chudinskij, garso operatoriui Artūrui Lenkšai ir Žaliakalnio bendruomenės „Spindulys“ pirmininkui, LASS Kauno miesto filialo tarybos nariui Juozui Miliauskui.