Automobilių sportinėse lenktynėse kartu su matančiaisiais

Liepos 16-tą dieną, Palangoje vyko dvidešimt trečiosios ilgų nuotolių sportinių automobilių lenktynės Aurum 1006 km powered by Hankook.
Aktyvus mūsų bendruomenės narys Simonas Kriaučiūnas Lietuvos automobilių sporto federacijos (LASF) buvo pakviestas tapti ne tik varžybų stebėtoju, bet ir komandos „Anjesė“ pagalbininku.
Simonas dalyvavo prieš šeštadienio startą vykusiose treniruotėse, sužinojo kaip bolidai parengiami lenktynėms, fotografavo ir filmavo lenktynių akimirkas, rengė tekstines įvykių apžvalgas bei bendravo su bolidų pilotais.
„Tai – neįkainojama ir nauja patirtis, – sakė jis. – Sekiau ir stebėjau kaip išmontuojamas ir vėl sudedamas automobilio variklis, chronometru matavau kiek laiko užtrunka padangos pakeitimas ar kitų gedimų pašalinimas – mechanikai visą laiką dirbo kruopščiai, tiksliai ir profesionaliai“.
Dėkodamas „Anjesė“ komandos vadovui A. Dainiui už pasitikėjimą ir sukurtą bendrystės ryšį, Simonas džiaugiasi, kad būdamas silpnaregiu, turėdamas regos sutrikimų galėjo būti naudingas.
„Visuomenė mums geranoriška ir empatiška bus tiek, kiek mes patys būsime jai atviri, tad kiekvienas savo gyvenime turime kuo daugiau išbandyti ir patirti“. – baigia pasakojimą jis.