Įgyvendinamas projektas „pėsčiųjų žygiai“ skirtas skatinti neregių fiziniam aktyvumui ir didinti socialinę įtrauktį

Projekto vykdytojas: VšĮ LASS pietvakarių centras
Projekto trukmė: 24 mėn.
Projekto aprašymas:
VšĮ LASS pietvakarių centras įgyvendina projektą „Pėsčiųjų žygiai“, kurį bendrai finansuoja Sporto rėmimo fondas, o administruoja Švietimo mainų paramos fondas.
Projekto tikslinė grupė – neregiai ir silpnaregiai. Projekto vykdytojas teoriškai ir praktiškai supažindins projekto tikslinę grupę su žygiavimo nauda tiek fizinei, tiek ir psichinei sveikatai. Planuojama, jog projekto veiklose dalyvaus 116 unikalių dalyvių-neregių ir 30 unikalių dalyvių-savanorių. Dalyviai-neregiai sudalyvavę organizuojamuose pėsčiųjų žygiuose pajus žygių teikiamą naudą; įgys daugiau pasitikėjimo savo jėgomis ir gebės savarankiškai organizuotis pėsčiųjų žygius; susipažins ir pasidalins patirtimi su kitais žygeiviais, bendrų pomėgių pagalba didins įtrauktį į visuomenę.
Viso projekto įgyvendinimo metu bus suorganizuoti 7 vienos dienos žygiai ir 25 dviejų dienų žygiai, 4 seminarai apie Žygiavimo naudą, įsigyta kuprinės, gertuvės ir vaikščiojimo lazdos. Žygiai bus organizuojami visoje Lietuvos teritorijoje.
Projekto tikslas:
skatinti asmenų su regos negalia fizinį aktyvumą įtraukiant juos į pėsčiuosius žygius.
Kviečiame Jus – LASS narius neregius ir silpnaregius, kurie jau esate žygiavę, arba norite tapti žygeiviais registruotis el. paštu jolanta@lass.lt. Detalesnė informacija telefonu 8 652 65307.
Žygiams bus parenkami įvairaus sudėtingumo maršrutai, tad nėra jokių amžiaus arba fizinio pasiruošimo apribojimų.
Žygiuoti gali visi!