2022 m. birželio 16-17 d. Lietuvos specialiosios kūrybos draugija „Guboja“, bendradarbiaudama su Alytaus miesto savivaldybe, Alytuje organizavo Neįgaliųjų bendruomenės sąskrydį „Už miestą tau ir man“.

Tai renginys ištrinantis negalios skirtumus dėl socialinės ir kultūrinės įtraukties. kuriame vieningai sudalyvauti buvo kviečiami turintys ir neturintys negalios moksleiviai, jaunimas, įvairaus amžiaus meno mėgėjai bei amatininkai.
Birželio 16 d., šventės ciklas buvo pradėtas renginiu, skirtu draugijos „Guboja“ veiklos 30-čiui Alytuje paminėti.
Birželio 17 d., kartu su kitomis negalių organizacijomis, šventėje pasirodė ir LASS pietvakarių centro komanda.
Renginio dalyvius linksmino LASS Kauno filialo populiariosios muzikos ansamblis „Bičiuliai”(vad. V. Brušnius) ir LASS Prienų rajono filialo vokalinis ansamblis „Puriena“, (vad. O. Matusevičiūtė).
“Sąskrydis buvo gerai suorganizuotas, vyko gražioje miesto vietoje prie miško, parinktas šaunus vedėjas” (J. Bruzga) – sako LASS Prienų filialo pirmininkė I. Karsokaitė. – smagu sudalyvauti tokio lygio renginyje kartu su kitomis stipriomis neįgaliųjų organizacijomis“.

Kauno ansamblio „Bičiuliai” vadovas V. Brušnius paantrina, kad „visada būna atrakcija kažkur išvažiuoti, pakoncertuoti ir užmegzti kontaktą su klausytojais“.
Anot abiejų kalbintų pašnekovų, oras buvo lyg užsakytas, o renginio atmosfera – geriausia, kokia tik galėjo būti.
Be muzikinės VšĮ LASS pietvakarių centro paruoštos programos, „Už miestą tau ir man“ šventėje pristatyta “Pojūčių turizmo“ paslauga taip pat akį traukė įvairių LASS filialų rankdarbių mugė, su galimybe įsigyti patinkančius darbus.
„Už miestą tau ir man“ renginio globėjas – Alytaus miesto savivaldybės meras Nerijus Cesiulis.
Lietuvos specialiosios kūrybos draugijos “Guboja“ veiklą dalinai finansuoja Neįgaliųjų reikalų departamentas prie SADM ir Lietuvos kultūros taryba.