Psichologo konsultacijos telefonu LASS nariams ar jų artimiesiems

Pasaulinės pandemijos ir karantino suvaržytame gyvenime ne vienas iš mūsų susiduria ne tik su ekonominiais ar finansiniais išbandymais, bet ir su psichologinėmis problemomis dėl apriboto bendravimo su draugais ir artimaisiais, neretam tenka atsisakyti mėgstamo laisvalaikio leidimo būdo ir didžiąją laiko dalį praleisti namuose. Šitie veiksniai stipriai veikia žmogaus fizinę ir psichologinę sveikatą – dažniau jaučiamės suirzę, liūdni, vieniši, didėja agresijos ir smurto šeimose atvejų skaičius.
Reaguodama į šią kritinę situaciją, valstybė skiria didelį dėmesį smurto prevencijai artimoje aplinkoje, nuo kurio dažniausiai nukenčia moterys, skurdo mažinimui ir psichologinei žmonių sveikatai. Pastarąjai problemai spręsti įkurtos įvairios telefono linijos, padedančios įveikti iškilusius sunkumus ir išgyvenimus („Sidabrinė linija“, pagalbos vyrams linija „Nelik vienas“, „Pagalbos moterims linija“, „Jaunimo linija“ ir kt.). 
Lietuvos aklųjų ir silpnaregių sąjunga nori padėti savo bendruomenei pakelti sunkius šio laikotarpio išbandymus, todėl nuo kovo 8 d. pradedamos teikti psichologo konsultacijos telefonu.
Nelikite vieni, jei išgyvenate stresą, nerimą, netektį, psichologinę krizę, smurtą artimojoje aplinkoje – paskambinkite.
 
Tel. Nr. 8 608 34589
 
Konsultacijos teikiamos pirmadieniais nuo 17.00 iki 19.00 visus metus.
 
Projektas finansuojamas Neįgaliųjų reikalų departamento prie Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos.