Kauniečiai dalyvavo LASS dienoje “Susitikimai” Kavarske

Spalio 11 dieną vyko LASS dienų “Susitikimai” Kavarsko pagrindinėje mokykloje-daugiafunkciniame centre. Kartu su kitų Lietuvos miestų dalyviais savo veiklą buvo pakviesti pristatyti ir kauniečiai – LASS bendruomenės nariai: VšĮ Kauno ir Marijampolės regionų aklųjų centro keramikos būrelio vadovas Borisas Chudinskij ir Kauno aklųjų ir silpnaregių sporto klubo „Sveikata“ vadovas Vytautas Girnius.
Organizatoriai pasakojo apie aklųjų ir silpnaregių gyvenimo ypatumus, Brailio raštą. Susirinkę vaikai galėjo užduoti pačius netikėčiausius klausimus LASS bendruomenės nariams. Parolimpietis Vytautas Girnius papasakojo apie sportą, taip pat klausytojams labai patiko demonstruojami medaliai ir apdovanojimai iš įvairių žaidynių.
Dar viena svarbi renginio dalis buvo keramikos parodos „Po balto angelo sparnu“ pristatymas. Čia, nuskambėjus vaikų skaitomai poezijai apie angelus, kaunietis LASS bendruomenės narys Borisas Chudinskij vaizdingai ir įdomiai papasakojo apie į parodą atvežtus savo ir būrelio narių pagamintus angelus.
Pasisėmę naujų žinių, pasidalinę patirtimi ir pasigrožėję vieni kitų darbais, susirinkusieji buvo apdovanoti gėlėmis bei atminimo dovanėlėmis.