Rugpjūčio mėnesio Prienų filialo renginiai

Rugpjūčio 15 d. Kėdainiuose šv. Jurgio parapijos bažnyčioje vyko Šv. mergelės Marijos ėmimo į dangų Žolinės atlaidai. Mišios buvo aukojamos už aklųjų bendruomenę, meninius kolektyvus, meno mylėtojus. Tą dieną šv. Jurgio kalnelis puošėsi gėlėmis, skambėjo muzika, dainos, eilės. Kėdainių filialo pirmininkė Asta Bobinaitė į šią nuostabią vasarišką šventę sukvietė Lietuvos aklųjų ir silpnaregių kolektyvus iš Kėdainių, Raseinių ir Prienų. Jie atliko nuostabiausias dainas, kurios nuo kalnelio savo muziką ir eiles skraidino viršum senamiesčio. Puikūs kolektyvų vadovai: Onutė, Gražina ir Kazimieras. Bendravome, gėrėme šventintų žolynų arbatą, skanavome šiupinio.

Rugpjūčio 24 d. grupė LASS Prienų rajono filialo  žmonių susitiko su Suvalkų krašto neregių bendruomene. Šių bendruomenių susitikimai visada šilti ir nuoširdūs, juolab, kad draugystė tęsiasi jau septyniarius metus. Susitikimas prasidėjo šv. mišiomis Sokulkos šv. Antano bažnyčioje. Po mišių aplankėme keletą šio krašto reikšmingų objektų. Papietavus visi vykome į gamtos kampelį, kur neregiams buvo paruoštas orientacijos gamtoje ir sveikatinimo kelias. Silpnaregiai užrištomis akimis lydėjo neregį į tam tikrus numatytus taškus, kur savo bičiulį vaišino šviežiomis uogomis. 18 val. vyko bendras koncertas, kur abiejų bendruomenių meno kolektyvai susirinkusiems dovanojo savo dainas. Po koncerto prasidėjo vakarėlis (Piknik), kur neregiams čia taip pat buvo ką veikti. Ant laužo buvo kepamos dešrelės. Kiekvienas, gavęs medinį strypą, tvirtino prie jo dešrelę ir padedant draugui kepė.

Rugpjūčio 27 d. Žagariuose kaip kasmet išskridus gandrams vyko Šv. Baltramiejaus atlaidai su iškilminga procesija su šv. Sakrementu, altorėliais, Seinų parapijos vienintele lietuviška vėliava (šv. Kazimiero) ir su derlinių vainikais aplink bažnytėlę apėjo tris kartus. šv. Baltramiejus globoja ypač kailių išdirbėjus, procesijoje jau keletą metų nešama Seinų kailiaus Jono Glaniatausko padovanota bažnyčiai vėliava. Mišiose dalyvavo nemažai parapijiečių ne vien iš artimų kaimų, bet ir iš Seinų, Punsko, Lietuvos. Mišias atnašavo kunigas Petras Gucevičius. Mišioms talkino – giesmes giedojo Lietuvos aklųjų ir silpnaregių sąjungos Prienų filialo ansamblis „Puriena“ (vadovė Onutė Matusevičiūtė). Su šios parapijos žmonėmis prieniečiai bendrauja jau daugelį metų. Kunigo Petro žodžiais tariant “Esate mūsų bičiuliai ir visada laukiami mūsų krašte“. Po mišių bendrauta bažnyčios kieme.