Projektas “Ir aš sportuoju!”

Nuo 2021m. Lapkričio mėnesio Kauno aklųjų ir silpnaregių sporto klubas “Sveikata” pradeda projektą “Ir aš sportuoju!”. Šis projektas bendrai finansuojamas valstybės Sporto rėmimo fondo lėšomis, kurį administruoja Švietimo, mokslo ir sporto ministerija ir Švietimo mainų paramos fondas.
Projekto tikslas suteikti galimybę Kauno neregių bendruomenei lankyti jiems prieinamas reguliarias ir visiškai nemokamas treniruotes. Visi norintys Kauno miesto aklieji ir silpnaregiai kartu su savo šeimos nariais, artimaisiais, bičiuliais gali rinktis net iš keturių skirtingų treniruočių rūšių:
– Treniruotės “Aqua” – taip, tai treniruotės vandenyje. Baseino takelyje, pasinaudojus specialiomis pagalbinėmis priemonėmis tokiomis kaip plaukimo lentos, lazdos ir pan. treneris pateiks įvairiausius pratimus ne tik visapusiškai stiprinančius kūną, bet ir tokius, kurie jums padės išmokti plaukti ar pagerinti plaukimo techniką, geriau ir saugiau jaustis vandenyje. Treniruotes ves plaukimo profesionalė, Lietuvos sporto universiteto docentė – Birutė Statkevičienė. Treniruotės vyks tiek pažengusiems tiek pradedantiesiems, tad visi drąsiai galite registruotis ir džiaugtis sporto vandenyje nauda ir džiaugsmu.
– šoudaunas – aklųjų stalo tenisas yra be galo įtraukiantis, azartiškas, judrus ir įdomus žaidimas žaidžiamas vienas prieš vieną ant specialaus didelio stalo. Žaidėjai naudodamiesi rakete stengiasi įmušti kamuoliuką priešininkui į “vartus”, skylę priešingame stalo gale. Šiuo užsiėmimus ves daugkartinis Lietuvos šoudauno čempionas treneris Mindaugas Dvylaitis. Treniruotės bus skirtos tiek pradedantiesiems tiek pažengusiems.
– treniruotės “Stiprybė” – pats pavadinimas kalba už save! tai treniruotės sukurtos kiekvienam, kuris nori gyventi sveikatai palankesnį gyvenimo būdą, būti visapusiškai stipresniu, įgyti daugiau pasitikėjimo savimi ir savo kūno jėgomis. Šių treniruočių metu patyrę treneriai išmokins taisyklingai atlikti mankštą, daryti įvairius raumenų stiprinimo, lankstumo ir koordinacijos gerinimo pratimus. Gerinsime širdies ir kraujagyslių sistemos veiklą, stiprinsime raumenis, mokinsimės taisyklingų judesių ir tapsime visapusiškai stipresni! Treniruotės pritaikytos tiek naujokams tiek pradedantiesiems.
– intelektualūs žaidimai – tai specialūs Brailio žaidimai tinkami ir pritaikyti akliesiems ir silpnaregiams: šaškės, šachmatai, šimtalangės šaškės, domino, kortos, kauliukai ir pan. Tai ne tik puikus laisvalaikio praleidimo būdas, tačiau ir gera smegenų mankšta! Tokie žaidimai lavina atmintį, vaizduotę, loginį ir erdvinį mąstymą, gerėja kūrybiškumas, išmokstame priimti iššūkius ir juos spręsti. Šias treniruotes ves Vytautas Girnius ir Irena Karsokaitė – Lietuvos aklųjų ir silpnaregių sporto federacijos organizuojamų šaškių, šachmatų, šimtalangių šaškių čempionatų laimėtojai ir prizininkai. Treniruotės bus skirtos tiek pradedantiesiems tiek pažengusiems.
Maloniai visus norinčius kviečiame įsijungti į sportuojančių žmonių bendruomenę, prasmingai leisti laisvalaikį ir gyventi fiziškai aktyvų, sveikatai palankesnį gyvenimą! Startuojame jau nuo rugsėjo pirmos dienos. Visą jus dominančia informaciją ir iškilusius klausimus galite gauti paskambinę telefonu Romai Girnienei. – 864010722