Alytaus rajono filialas paminėjo baltosios lazdelės dieną

Spalio 15– oji Baltosios lazdelės diena – tai priminimas gerai matantiems, kad šalia jų gyvena žmonės, kurių pasaulyje saulė šildo, bet nešviečia….
Šią dieną Lietuvos aklųjų ir silpnaregių sąjungos (LASS) Alytaus rajono filialui draugiškai bendradarbiaujant su Alytaus rajono savivaldybės visuomenės sveikatos biuru, buvo organizuojama meninė edukacinė popietė. Užsiėmimo metu turėjome galimybę prisiliesti prie polimerinio molio, pajusti jo plastiškumą tuo pačiu lavinti kūrybiškumą, kruopštumą, lytėjimo ir likusio regėjimo pojūčius, sensorinius gebėjimus bei suteikti sumanytą formą.
Molio terapijos metu dirbant jautėme atsipalaidavimą ir kūrybos džiaugsmą. Lipdydami maloniai ir linksmai bendravome bei sėmėmės žinių iš lektorės- Jelenos Rudakovos, dalinomės regėjimo praradimo istorijomis. Popietei einant į pabaigą draugiškai aptarėme savo kūrybos rezultatus.
Nuoširdžiai dėkojame už šiltą priėmimą, malonų bendravimą ir organizuotą veiklą Alytaus rajono savivaldybės visuomenės sveikatos biuro direktorei Jolantai Jakubauskienei. Taip pat ačiū tariame, lektorei Jelenai Rudakovai.
Šią dieną iš beformės molio masės užgimė realūs gaminiai, prie kurių mes prisilietėme ne tik rankomis, bet visa savo jausmų ir nuotaikų palete!