Turininga popietė Prienų meninėje drožyboje

Prienų aklųjų ir silpnaregių organizacijos nariai net ir vasarą nenuobodžiauja – bendrauja, keliauja, užsiima rankdarbiais. Vos sugrįžus iš vienos kelionės, jau planuojama kita. Tik užbaigus vienus rankdarbius – pradedami kiti. 

Liepos 14 d. LASS Prienų rajono filialo darbščiųjų rankų būrelio narės linksmai ir vasariškai leido laiką tautodailininko Algimanto Sakalausko įkurtose medžio drožėjų dirbtuvėse „Meninė drožyba“. Talentingo menininko globojama, čia darbuojasi grupė kūrybingų medžio drožėjų, tautodailininkų, kūrėjų. Savo vietą čia rado ir menininkė Audronė Mickutė.

Atvykus į vietą, su gera nuotaika mus pasitiko ir su Meninėje drožyboje vykdomais projektais supažindino Meninės drožybos projektų vadovė, gidė Ramutė Milušauskienė. Edukacinę popietę vedusi Audronė Mickutė papasakojo apie čia vykdomus darbus, kuriuose juntamas žmogaus ir gamtos ryšys. Pasigrožėję lauke stovinčiais  dirbiniais, viduje klausėmės įdomaus ir įtaigaus pasakojimo apie Baltų simboliką, lietuvių, latvių ženklus, ką jie reiškia ir kokius senovės klodus siekia. Apie tai, kad viskas atėjo iš gamtos ir kosmoso, virto atskirais simboliais, vaizduojančiais mėnulį ir žvaigždes, ugnį ir žemę, laiką ir vėją. Menininkė Audronė su didele meile pasakojo apie baltų raštų simboliką, apgailestaudama, jog per mažai juos pažįstame, naudojame realiame gyvenime. O jie slepia savyje didžiulę informaciją, kurią suprasdami, galėtume didžiuotis labai sena savo kultūra.

Dėkojame A. Sakalausko kolektyvui už šiltą priėmimą, nuoširdų bendravimą ir turiningai praleistą laiką.

LASS Prienų filialo vardu pirmininkė Irena Karsokaitė