Pavasariniai žiedai mamai

Gegužės 2 dieną, Prienuose lankėsi Seinų krašto Žagarių ir gretimų kaimų ansamblis „Galadusis“. Seiniškiai atsivežė koncertinę programą, o prieš pasirodymą spėjo apsilankyti VšĮ „Meninė drožyba“ Tradiciniame amatų centre, kur bendravo su tautodailininku Algimantu Sakalausku, apžiūrėjo veikiančią drožybos darbų ekspoziciją.
Prienų kultūros ir laisvalaikio centre surengtame koncerte „Pavasariniai žiedai Mamai“ skambėjo abiejų kolektyvų – „Galadusio“ (vadovė Laima Jakulevičienė) ir „Purienos“ (vadovė Onutė Matusevičiūtė) – atliekamos dainos, skirtos brangiausiam žmogui – Mamai, persipynusios su lietuvių liaudies dainomis, meilės ir vilties romansais, Alytaus J. Kunčino bibliotekos darbuotojos Daivos Krukonienės skaitomomis eilėmis apie pavasarį ir atgimstančius jausmus. Bendra Prienų ir Seinų lietuvių programa klausytojų širdyse paliko šiltą įspūdį.
Po renginio užstalėje susibūrę šeimininkai ir svečiai turėjo apie ką pasikalbėti – jie pasidalino mintimis apie savo kasdienį gyvenimą, tradicijas ir apie būsimus projektus. Lenkijos lietuviai ansamblio „Puriena“ narius pakvietė gegužės 18 d. atvykti į Žagarius, kur vyks chorų šventė „Susitikimai“. Bičiuliai ketina kartu švęsti ir Sekmines.
Jie pabrėžė, jog lenkų-lietuvių etniniame paribyje, abipus Galadusio ežero, kuris skiria ir jungia dvi valstybes, gyvena nemažai lietuvių. Jie stengiasi išsaugoti ir sutvirtinti ryčius su Lietuva. Pernai jie kartu minėjo Lietuvos valstybės atkūrimo 100 – metį, o šį rugpjūtį pažymės laisvės kovų Seinų krašte 100 – metį ir pagerbs savanorius.

Dėkojame tautodailininkui Algimantui Sakalauskui, kad galėjome su svečiais apsilankyti Tradiciniame amatų centre.
Prienų savivaldybės tarybos nariui Algiui Marcinkevičiui, kad savo balsu ir grojimu praturtino mūsų ansamblio atliekamas dainas.