Užgavėnių šventė

Šių metų Kovo 5 dieną VŠĮ. Kauno ir Marijampolės regionų aklųjų centro didžiojoje salėje  triukšmingai ir smagiai žiemą iš kiemo varė, ir pavasarį pasitiko Kauno miesto ir Kauno rajono neregių bendruomenė. Šventė prasidėjo anksti ryte VŠĮ. Kauno ir Marijampolės regionų aklųjų centro persirengėlių triukšmingu bei spalvingu vizitu Kauno miesto  ir Kauno rajono savivaldybėse, kur visi šokiais ir dainomis pasveikinti su pavasario pradžia.
Šventinę Užgavėnių programą paruošė VŠĮ. Kauno ir Marijampolės regionų aklųjų centro folkloro ansamblio „Kanapija“ nariai. Renginio svečiai buvo kviečiami dainuoti, šokti, spėlioti mįsles, ragauti čia pat, tik ką iškeptų blynų. Taip pat buvo išrinktas ir apdovanojimo sulaukė pats skaniausias Užgavėnių blynas. Neapseita ir be linksmiausios, gražiausios Užgavėnių kaukės rinkimų, šiais metais vienbalse komisijos ir dalyvių nuomonę visų simpatijas pelnė jaunosios ir jaunikio pora išradingai išsiskyrusi iš visos persirengėlių minios.
Ir kokios gi Užgavėnės be įnirtingo žiemą simbolizuojančio Lašininio ir pavasarį atnešančio Kanapinio susirėmimo. Lašininiui gėdingai pralaimėjus ir atsisveikinus su More kuriai priskiriamas žiemos-mirties demono vaidmuo prasidėjo pavasaris, Kanapinio karaliavimo metas.
Taip linksmai ir spalvingai VŠĮ. Kauno ir Marijampolės regionų aklųjų centre buvo palydėta žiema ir sutiktas pavasaris.