„Tapybos džiaugsmai“ Kaune

Liepos 3 dieną VŠĮ Kauno ir Marijampolės regionų aklųjų centras sukvietė Kauno bei Kauno rajono aklųjų ir silpnaregių bendruomenės meno mylėtojus į kūrybinę popietę „Tapybos džiaugsmai“.
Tą popietę VšĮ Meno terapijos ir socializacijos instituto VYTAatstovė Rita  pristatė tapybos ant vandens „Ebru“ ypatumus ir galimybes.
„Vandens veidas“ – būtent taip iš persų kalbos verčiamas žodis „Ebru“ ir tai tėra tik vienas iš keleto jo reikšmių. Šis menas jau XII amžiuje buvo žinomas Kinijoje, Japonijoje, o XVI amžiaus antroje pusėje Didžiuoju šilko keliu perduotas į Iraną, Turkiją, kur iki šiol ypač mėgstamas ir puoselėjamas. Europos keliautojai, gabendavę popierių, išplatino ir „Ebru“  popieriaus paveikslus. Kiekvienas kūrinys yra unikalus, jo atkartoti negali net ir profesionalai. Kuriant „Ebru“ technika naudojamos tik natūralios, nei žmogui, nei aplinkai nekenksmingos priemonės.
 Susirinkusieji sužinojo kaip tapyti ant vandens, kaip maišyti spalvas ir tapant naudoti įvairias technikas. Pasikeisdami renginio dalyviai tapė savo individualius piešinius. Dirbti grupėje buvo smagu, nes galėjome pasidžiaugti ir kitų darbais, pamatyti, atrasti įvairių galimybių.
 Po „Ebru“  pamokos visi jautėsi atsipalaidavę ir pailsėję, kūrybiškai bei įdomiai praleidę laisvalaikį, o prisiminimui kiekvienam liko išties originalūs paveikslai.