Kauno bei Kauno rajono neregių bendruomenė šventė „Jonines Kitaip“

Pačiame vasaros gražume, žiedais vainikuotos, dainomis Kaune savaitgalį skambėjo Joninės. Joninės – ne tik Jonų ir Janinų laukiama šventė. Jos laukia ir maži, ir dideli: gamta, skanios vaišės ir užburiančios tradicijos tiesiog įtraukia į šventės šurmulį.
Kiek kitaip, neįprastai, iš anksto, jau Birželio 21 dieną jas pakvietė švęsti ir VŠĮ Kauno ir Marijampolės regionų aklųjų centras, kartu su Žaliakalnio bendruomenės centru „Spindulys“ suorganizavęs šventę „JONINĖS KITAIP“. Šio Renginio globėjai – Lietuvos Respublikos Seimo nariai Gediminas Vasiliauskas ir Aušra Papirtienė.
Tądien ne tik sveikinome Jonus ir Janinas, bet ir iš žolynų pynėme vainikus, piešėme Joninių tematika, vyko policijos atributikos pristatymas. Taip pat visų laukė smagūs žaidimai, piešinių ir keramikos darbų paroda, vaišinimasis koše, arbata, įvairūs siurprizai ir didysis Joninių koncertas. Meninę programą šventėje dovanojo Batniavos vaikų kapela „Karklynėlis“ (vadovė Regina Aleknienė), Kauno populiariosios muzikos ansamblis „Bičiuliai“ (vadovas Vytautas Brušnius), folkloro ansamblis „Kanapija“ (vadovė Kristina Vyturytė). Na o „Joninių Kitaip“ renginį vainikavo visų laukiamas ir mylimas Muzikinio projekto „Mes vieno kraujo“ finalininkas Nerijus Liubertas.
Švenčiant „Jonines kitaip“ žiūrovams buvo surengta ir keletas netradicinių rungčių: varžybos su šieno ryšuliais, baudų metimai į krepšį, mįslės ir viktorinos. Rungčių laimėtojai buvo apdovanoti šauniais renginio rėmėjų įsteigtais prizais.
Visi žinome, kad papartis pražysta Joninių vidurnaktį, o jį radęs įgauna visažinystės galią. O ar esame matę, ar bent įsivaizduojame paparčio žiedą? Jį galėjome pamatyti šventės metu surengtoje darželių „Bitutė“ ir „Radastėlė“ nupieštų paparčio žiedų parodoje. Pasigėrėjus darbais renginio organizatoriai kartu su Lietuvos Respublikos Seimo narių padėjėjais mažuosius autorius ir apdovanojo.
Švenčiant „Jonines Kitaip“ mes ir stebuklingojo paparčio žiedo ieškojome kitaip. Kaip? ogi iš „stebuklingos“ pintinės visi traukėme burtus ir taip ieškojome savosios laimės – paparčio žiedo. Jį ištraukusi žiūrovė negalėjo patikėti savo akimis, o aidint plojimams renginio vedėjai įteikė šaunų prizą.
Atšventę Jonines kitaip linkėjome, kad pačią trumpiausią ir linksmiausią metų naktį paparčiai visiems pražįstų stebuklingais žiedais, kurie dovanotų šventės dalyviams tik sėkmę, sveikatą ir didžiulę laimę.