Šv. Velykų popietė – koncertas LASS Marijampolės filiale

Velykos – viena gražiausių pavasario gamtos atbudimo švenčių. Visi nekantriai laukiame šiltų saulės spindulių, pirmų žibučių, medžių pumpurų ir paukščių čiulbėjimo.
               Laukdami Šv. Velykų LASS Marijampolės sav. filialas surengė popietę „Šv. Velykų belaukiant“, kurios metu buvo  pasakojama apie senąsias lietuviškas Velykų tradicijas, papročius, margučių marginimo subtilybes.  Renginio metu filialo „knygų mylėtojų“ klubo nariai  deklamavo eiles skirtas Prisikėlimo šventei, o vokalinis ansamblis  „Šviesa“ praskaidrino renginio nuotaiką dainomis. Renginyje dalyvavę savivaldybės atstovai: tarybos narys A. Kirkliauskas, socialinių reikalų skyriaus specialistės A. Parulienė ir R. Matusienė susirinkusiems linkėjo, kad prisikėlimo džiaugsmas prikeltų  visus iš vienatvės, silpnumo ir nevilties, į stiprybę, grožį ir laimę…
Renginio pabaigoje visi neskubėjo skirstytis namo. Ragaudami savo atsineštas vaišes, dalijosi prisiminimais apie Velykų papročius savo namuose, linkėjo vienos kitoms gražios pavasario šventės ir žadėjo nepamiršti senųjų tradicijų.