LASS Prienų rajono filialo ataskaitinis-rinkiminis susirinkimas

Spalio 6 d. Prienų kultūros ir laisvalaikio centro mažojoje salėje vyko LASS Prienų rajono filialo  ataskaitinis-rinkiminis susirinkimas. Surinkime dalyvavo Prienų rajono savivaldybės mero pavaduotojas Algis Marcinkevičius, LASS Kauno rajono filialo socialinė darbuotoja Rūta Dapkienė, Kauno ir Marijampolės regionų aklųjų centro direktorius Egidijus Urna, kuris visų susirinkusiųjų pritarimu pirmininkavo susirinkimui, sekretorė Irmina Raguckaitė.

Buvo perskaityta metinė veiklos ataskaita, kurioje įvardinti nuveikti darbai, vykdant socialinės reabilitacijos paslaugų neįgaliesiems bendruomenėje projektą ir kitus svarbius projektus. Be dienos užimtumo veiklų, asmeninio asistento pagalbos, šeimos nariams teikiamos pagalbos, filiale svarbų vaidmenį atlieka meninių gebėjimų veikla vokaliniame ansamblyje “Puriena“.  Su įvairiomis koncertinėmis programomis ansamblis metų bėgyje turėjo 13 koncertų. Ansamblis bendrauja su Suvalkų krašto neregių bendruomene, Seinų ir Žagarių dainininkais Lenkijoje, Suvalkų lietuvių bendruomene.

Buvo organizuotos 8 išvykos. Į Aukštadvarį, Kernavę, Užutrakio dvarą, Anykščius, Merkinę. Birželio 4 d. Trakuose vyko 24-oji Lietuvos aklųjų maldos diena, kovo 23 d. vyko į neregiams pritaikytą spektaklį „Hamletas“ Kauno dramos teatre. Gruodžio 4 d. dalyvavo Vilniaus filharmonijoje kasmet vykstančiame neįgaliesiems skirtame koncerte „Esame drauge“.

Šešioms šių kelionių mikroautobusą skyrė Prienų rajono savivaldybė. Ansamblio vadovė  O. Matusevičiūtė ir susirinkusieji šiltai atsiliepė apie Kultūros ir laisvalaikio centro darbuotojus, suteikiančius galimybę ne tik repetuoti „Purienos“ ansambliui, bet ir organizuoti įvairius renginius, popietes, susitikimus su kitų rajonų neregiais.

Susirinkusieji gerai įvertino tarybos darbą ir ataskaita buvo patvirtinta. ataskaitiniame-rinkiminiame susirinkime dalyvavęs ilgametis aklųjų ir silpnaregių bendruomenės bičiulis Prienų rajono savivaldybės mero pavaduotojas Algis Marcinkevičius pasidžiaugė regėjimo negalios bendruomenės sutelktumu ir veikla, ypač vokalinio ansamblio ‚Puriena“ veikla, kaip aukšto meninio lygio kolektyvo, kuris skleidžia gerą meninę žinią apie mūsų kraštą. Pavaduotojas, džiaugdamasis gražiu ilgamečiu bendravimu, pakvietė ir ateityje, iškilus rūpesčių ar problemų, nebijoti kreiptis pagalbos.

Po ataskaitos tvirtinimo sekė pirmininko rinkimai:

Ketverių metų kadencijai  vienbalsiai išrinkta:

 Pirmininke Irena Karsokaitė,

Tarybos narėmis tapo:

  1. Raguckaitė,
  2. Laurinavičienė,
  3. Jakšaitienė.

Delegatu į LASS suvažiavimą bei regioninę tarybą išrinkta Irutė Karsokaitė.

Po susirinkimo visiems gerą nuotaiką dovanojo „Purienos“ ansamblio atliekamos dainos, kurioms pritarė visi susirinkusieji.