Kauno bei Kauno rajono neregių bendruomenė rinkosi į Poezijos ir muzikos popietę

Rugpjūčio 2 dieną VŠĮ Kauno ir Marijampolės regionų aklųjų centras kartu su Žaliakalnio bendruomenės centru „Spindulys“ organizavo poezijos ir gitarų muzikos popietės koncertą „Tu mums iš visko, visko užgimsti…. “. Renginio partnerė – Kauno miesto savivaldybės Žaliakalnio seniūnija. Koncertas, kaip ir visi šiemet įstaigoje organizuojami renginiai, buvo skirtas Lietuvos valstybės atkūrimo šimtmečiui paminėti.
Kaip teigė koncertą vedusi kultūrinių renginių organizatorė Kristina Vyturytė – labai džiaugėmės, jog galimybę pasiklausyti melodingos gitarų muzikos mums suteikė atvykę gitarų vyrų ansamblis „Gitarija“ (ansamblyje groja atlikėjai Arvydas Sologubas, Tadas Kuraitis ir Gintaras Jakelis). Vyrai pradėjo groti prieš keturis metus. O prieš penkerius metus Arvydas Sologubas ir Tadas Kuraitis studijoje  „Gitarija“ pirmą kartą paėmė gitarą į savo rankas. Tad, kaip sakė patys atlikėjai, jei turite kokių svajonių – niekada nevėlu jas įgyvendinti.  Muzikantai atliko autorinius, vieno iš narių – Gintaro Jakelio –  sukurtus kūrinius. O taip pat saulėtą vasaros popietę mėgavomės ir poezija, kurią įtaigiai deklamavo teatro režisierė-aktorė Zita Klibavičienė.
Aidint gausiems žiūrovų plojimams, padėkas atlikėjams ir organizatoriams įteikė renginyje viešėjęs Seimo narys Gediminas Vasiliauskas ir Žaliakalnio bendruomenės centro „Spindulys“ pirmininkas Juozas Miliauskas.
Jautriai, muzikaliai ir subtiliai prabėgo poezijos ir muzikos valanda, suteikusi galimybę džiaugsmui, meilei artimui, gamtai, tėvynei, įkvėpimui ir kūrybai  mumyse iš visko, visko užgimti….