Prieniškių rankdarbiais papuošta savivaldybės eglutė

Gruodžio 5 d. ketvirtadienį, buvo įžiebta eglutė Savivaldybės administracijos pastato vestibiulyje. Nuostabu ir unikalu, kad savo rankomis pagamintais žaislais ir kitais papuošimais eglutę ir visą vestibiulio erdvę išpuošė Lietuvos aklųjų ir silparegių Prienų rajono filialo rankdarbių būrelio moterys. Idėją papuošti Savivaldybės administracijos eglę pasiūlė būrelio vadovė Vilma Krasauskienė. „Mums labai džiugu, jog administracija įdėją mielai priėmė ir leido ją įgyventinti“, – pasidžiaugė vadovė. Ji padėkojo direktorei Jūratei Zailskienei už suteiktą galimybę, palaikymą, nuoširdų priėmimą.
Nuoširdžiu dėkingumu už iniciatyvą, sukurtą šventinę nuotaiką, įspūdingai išpuoštą eglę, kuri visą šventinį laikotarpį (iki Trijų Karalių) džiugins ne tik Savivaldybės darbuotojus, bet ir kiekvieną Savivaldybėje apsilankantį prienietį bei svečią, pasidalino ir administracijos direktorė J. Zailskienė.
Rankdarbių būrelio narių, kurių darbas vyko Švietimo pagalbos tarnybos patalpose, darbštumą, kruopštumą gyrė procesą nuo pradžios iki pabaigos mačiusi Švietimo pagalbos tarnybos  direktorė D. Stankevičienė, už sukurtą grožį dėkojo neįgaliųjų projektus kuruojančio Socialinės paramos ir sveikatos skyriaus atstovai, kiti administracijos darbuotojai.

Apie LASS Prienų rajono filialo rankdarbių būrelio veiklą                                                                    Rankdarbių būrelis savo veiklą pradėjo 2018 metų sausį, kai į organizaciją atėjo Laima Laukaitienė, kuri pasiūlė suburti moteris rankdarbių gamybai. Prie jos prisijungė Ekaterina Buinickienė, Regina Žurauskienė, Elvyra Kamarauskienė, Birutė Blusiuvienė, vėliau ir Anelė Gudeliūnienė, Sandra Keliotienė. Mokyti šio meno buvo pakviesta profesionali menininkė V. Krasauskienė. Mažai matančioms kai kurie dalykai buvo sunkiai įveikiami, bet, kai yra didelis noras, viskas yra padaroma.
Rankdarbių būrelio moterys mokėsi verti karoliukus, gaminti dirbinius iš odos, vėliau velti iš vilnos. Jų darbai jau spėjo pabuvoti Vilniaus dienų šventėje „Tau, Vilniau“, LASS Prienų rajono filialo rankdarbių būrelio ir Marijampolės trečiojo amžiaus universiteto dailės technologijų fakulteto bendroje parodoje Prienų kultūros ir laisvalaikio centre, Prienų rajono seniūnijose, Prienų krašto meno kūrėjų darbų parodoje.
Savo dirbinius būrelio narės dovanoja renginių, koncertinių kelionių metu, švenčių progomis.

Kalėdiniai žaislai Savivaldybės mažajai eglutei buvo pradėti gaminti po Velykų ir užbaigti prieš pat erdvės papuošimą. Eglės papuošimui baltais rankų darbo gaminiais iš popieriaus, siūlų ir veltais angeliukais bei burbulų erdvės kompozicijai iš viso buvo panaudoti 105 rankų darbo papuošimai: 30 angelų iš vilnos, 37 bumbulai iš vilnos, 15 žaisliukų iš popieriaus, 23 – iš siūlų.
Eglutės įžiebimo dieną LASS Prienų filialo rankdarbių būrelio narių vilnos vėlimo darbais, kurie anksčiau buvo eksponuoti parodose, buvo papuoštas ir administracijos pastato antrojo aukšto koridorius.