Populiariosios muzikos ansamblis „Bičiuliai“: ir lietuje, ir kaitroje bendrystėje su klausytojais

Visus netikėtai užklupusi, COVIDO pandemija atnešė nemažai iššūkių. Pagaliau šiam laikotarpiui pasibaigus, LASS Kauno miesto filialo populiariosios muzikos ansamblis ,,Bičiuliai“ palaipsniui grįžta prie įprastinės muzikinės veiklos.
Ansamblio vadovas dalinasi dar neišblėsusiais prisiminimais, jog ką tik praėjęs pavasaris ir dalis vasaros buvo praleista produktyviai ir aktyviai. Jis primena, kad muzikantai džiugino kūriniais mūsų bendruomenę savoje salėje, linksmino žmones pagyvenusių žmonių asociacijos renginyje Šančiuose, dalyvavo Alytaus miesto šventėje.
Prieš pelnytas vasaros atostogas, ,,Bičiulių“ koncertus papildė dar du šaunūs renginiai.
„Dalyvavome „Mėlynių “ festivalyje Lekėčiuose ir festivalyje „Dainų tiltai“ Garliavoje. – pasakoja vadovas V. Brušnius. – Nors Lekėčiuose mus išmaudė lietus, o Garliavoje kepino aukštesnis nei trisdešimties laipsnių karštis, tačiau geros nuotaikos ir puikių emocijų tai nesugadino“.
Vadovas pasakoja, kad „Mėlynių“ festivalyje ,,Bičiuliai“ dalyvauja trečius metus iš eilės, todėl sutiko daug pažįstamų artistų, bei organizatorių. Lekėčiuose visada puikus įgarsinimas, žiūrovai nuostabūs – per lietų nebėga kur nors slėptis, bet ploja, linguoja, palaiko atlikėjus.
Garliavoje vykęs antrasis respublikinis neįgaliųjų festivalis ,,Dainų tiltai“, subūrė bendrystei muzikos kolektyvus iš Telšių, Kaišiadorių, Ukmergės, Raseinių, Kėdainių ir kitų miestų. Renginiu buvo siekta per muziką, dainą, meną susitelkti bendrai veiklai, stiprinančiai pasididžiavimą savo šalies tautiniu paveldu. Realizuoti neįgaliųjų kūrybinius sugebėjimus ir polinkius, bei skatinti kolektyvų kūrybiškumą, saviraišką, plėtojant jų meninį akiratį kartu suteikiant galimybę įgyti sceninės patirties. Festivalio pabaigoje ,,Bičiuliai“ buvo apdovanoti prizais ir Padėkos raštais, su visais kolektyvais sudainavo bendrą dainą.
V. Brušnius džiaugiasi, kad Ansamblio koncertų maratoną vainikavo profesionaliai suorganizuoti renginiai – dalyviai priimti šiltai ir nuoširdžiai, renginių eiga iš anksto kruopščiai apgalvota.
Pozityviai nusiteikę muzikantai pasitinka vasaros atostogas, o vėliau, pargrįžę su nauja energija, ims ruoštis artėjančiai Kėdainių miesto šventė.