Kūryba ir bendradarbiavimas – suartina!

Bendradarbiaujant Lietuvos aklųjų ir silpnaregių sąjungos (LASS) Alytaus miesto ir rajono filialui ir Alytaus rajono savivaldybės visuomenės sveikatos biurui, 2021-06-16 buvo organizuojama edukacinė išvyka į Druskininkus, kuria siekta skatinti kūrybiškumą ir bendrystę, kas padėtų organizacijų nariams susitelkti bei atrasti vieniems kitus. Išvykoje savanoriavo Alytaus miesto Jaunosios maltietės – Augustė ir Samanta.

„Buvome nuvykę į Druskos studiją, kur dalyvavome kūrybinėse dirbtuvėse – sūrioje pamokoje. Kūrėme asmeninius dirbinius bei bendrą filialo simbolinę skulptūrėlę iš druskos, o mums padėjo skulptorius Tauras. Kiekvienas galėjome patirti kūrybinį džiaugsmą bei mūsų bendrystę“ – įspūdžiais dalijosi išvykos dalyvė Gaileta. Dalyviai galėjo išbandyti ir akumuliatoriniais gręžtuvais judantį objektą – skulptūrą.

„Pasisėmę gerų emocijų, puikios nuotaikos buvome užsukę ir į Merkinės piramidę. Visi džiaugiamės išvyka, kadangi visi buvome užimti, visi aktyviai dalyvavome edukacijoje, linksmi ir kupini puikiausių įspūdžių grįžome į namus.“ – kalbėjo Vytautas. „Laukiame kitų kelionių“ – Vytautui pritarė Ingrida.

Alytaus rajono savivaldybės visuomenės sveikatos biuras, įgyvendindamas projektą „Sveikos gyvensenos skatinimas Alytaus rajono savivaldybėje“, siekia supažindinti gyventojus su druskos perteklinio vartojimo žala organizmui, bei ragina mažinti suvartojamos druskos kiekį. Kūryba iš druskos – puikus pavyzdys, kaip galima druską naudoti kitiems, ne mitybos tikslams. „Labai džiaugiamės, kad galėjome pakviesti į šią edukaciją ir LASS Alytaus miesto ir rajono filialo narius bei tikimės, kad tai taps gražaus tolimesnio bendradarbiavimo pagrindu“ – sakė Alytaus rajono savivaldybės visuomenės sveikatos biuro direktorė Jolanta Jakubauskienė.

Kūryba ir bendradarbiavimas – suartina, tai tikslo siekimas ir motyvacija patirti stebuklus kiekvienoje akimirkoje!