Sankt Peterburgas-Rusijos brangakmenis

Birželio 10-14 dienomis LASS nariai –kauniečiai su šeimos nariais, draugais vyko į Sankt Peterburgą-Puškino miestą-Peterhofą.
Įsimintina ekskursija Petropavlovsko tvirtovėje-seniausiame miesto statinyje ir istoriniame miesto simbolyje. Tvirtovės sobore palaidoti visi Rusijos carai, pradedant Petru Didžiuoju, baigiant paskutiniaisiais Romanovais. Vėliau čia buvo įrengtas kalėjimas.
Apžvalginėje ekskursijoje po Peterburgą susipažino su svarbiausiais miesto istoriniais objektais ,parkais ,pagrindiniu Nevos prospektu, kuriame telpa viskas-rūmai, cerkvės, paminklai ,architektūriniai ansambliai. Atvykę į buvusia carų rezidenciją-Puškino miestą, aplankė prabangius Jekaterinos rūmus ir čia esantį muziejų, kuriame tiksliai atkurtas Gintaro kambarys.  Grožėjosi nuostabia auksine sale ,bei atkurtu carų laikų interjeru. Atvykę į Peterhofą-„rusišką jį Versalį“ žmonės buvo nustebinti. Tai tikras stebuklas-ištaigingi rūmai, kuriais pasigrožėjo iš išorės.
Pasivaikščiojo įspūdinguose soduose su daugybe fontanų bei graikų ir romėnų mitologijos personažus vaizduojančias skulptūras. Vėlai vakare, išplaukė laivu, stebėjo pakeliamus Sankt Peterburgo tiltus. Grupė aplankė Nevos pakrantėje išsidėsčiusį Ermitažo kompleksą, įsikūrusį architekto Rastrelio suprojektuotuose žiemos rūmuose, kuriuose daugiau nei tūkstantis salių talpina apie 3 mln. eksponatų. Pabuvojo įdomiausiose salėse, matė unikalius eksponatus.
Papramogavę Nevos prospekte, kuriame įsijautė į milijoninio miesto šurmulį, nusipirkę lauktuvių bei suvenyrų, pavargę, bet laimingi ir nepamirštamų įspūdžių kupini sugrįžo į namus.