KELIONĖ Į DRUSKININKUS

Kauno miesto ir Kauno rajono filialų nariai balandžio 25 dieną vyko į Druskininkus. Aplankė A. Česnulio skulptūrų parką, kur apžiūrėjo drožėjo rankomis prakalbintus medžio dirbinius. Parke vaizduojamos visos skulptūros su savo nuotaika, judesiu bei charakteriu – dėl to visi drožiniai yra unikalūs.
Vėliau aplankėme Grūto parką, kuris yra netoli Druskininkų ir kuriame įrengta socialistinio realizmo dvasia sukurtų tarybinio laikotarpio veikėjų skulptūrų ekspozicija. Audio gido pagalba visi ne tik prisiminėme istorijos detales, tačiau ir išgirdome naujų detalių. Taip pat paragavome „senųjų laikų nostalgijos maistą“, kuris patiekiamas iš senoviškų indų bei įrankių.
Po to aplankėme garsiąją Merkinės piramidę, kurios pagrindinis tikslas – patirti Dievo artumą, apmąstyti savo tikslus, atlikti maldą, bei meditacijos pagalba sulaukti atsako iš viršaus.
Prieš grįždami namo sustojome ir apžvalgos bokšte, kuris gaubią Nemuno krantus ir Dzūkijos miškus. Apžvalgos aikštelės įrengtos 15 ir 25 metrų aukščiuose, kuriuose atsiveria vis kitoks vaizdas, tačiau užlipę į aukščiausią tašką galite išvysti Dzūkijos nacionalinio parko vaizdą.
Kupini gerų įspūdžių, emocijų ir pasikrovę geros energijos grįžome namo.