VšĮ Kauno Panemunės socialinės globos namai kartu su neregiais šventė Pasaulinę baltosios lazdelės dieną

 Spalis – Pasaulinės baltosios lazdelės dienos šventės mėnuo. Daugelyje šalių šia proga organizuojami įvairūs renginiai, kuriais siekiama atkreipti visuomenės dėmesį į žmonių su regėjimo negalia problemas, informuoti apie regos sutrikimo priežastis, kad būtų galima iš anksto užkirsti kelią ligai.
Vykdant šią iniciatyvą,  VšĮ Kauno Panemunės socialinės globos namuose VšĮ Kauno ir Marijampolės regionų aklųjų centras organizavo Pasaulinės baltosios lazdelės dienos minėjimo renginį, kuriame meninę programą dovanojo populiariosios muzikos ansamblis „Bičiuliai“ (vadovas Vytautas Brušnius), folkloro ansamblis „Kanapija“ (vadovė Kristina Vyturytė).  O aklųjų centro keramikos būrelis (vadovas Boris Chudinskij)  renginio metu surengė mobilią darbų parodą. Taip pat apie žmonių su regėjimo negalia aktualijas kalbėjo bei tiflo priemones pritaikytas neregiams ir silpnaregiams pristatė Lietuvos aklųjų ir silpnaregių sąjungos, Kauno miesto filialo pirmininkė Roma Girnienė. Įdomų renginį tęsė ir Kauno aklųjų ir silpnaregių sporto klubo „Sveikata“ vadovas Vytautas Girnius, papasakojęs apie parolimpines žaidynes, sveikatos stiprinimo programas bei pademonstravęs iškovotus medalius.
VšĮ Kauno Panemunės socialinės globos namų direktorė Silvija Gružauskienė, aidint nuoširdiems susirinkusių senjorų plojimams, pasveikino dalyvius su prasminga švente ir padovanojo globos namų gyventojų pagamintus rankdarbius.