Tarptautinės baltosios lazdelės dienos koncertas Kaune

Ir vėl ruduo, ir vėl diena lazdelės
Baltos lazdelės, ne kokios kitos.
Su ja aklieji leidžiasi į kelią,
Ji – kaip dalelė prarastos šviesos.

V.Areima

Spalio 15 dieną visame pasaulyje minime baltosios lazdelės dieną, kurios tikslas – atkreipti reginčių žmonių dėmesį į šalia esančius neregius ir silpnaregius, pamatyti jų valią ir tvirtybę siekiant gyvenimo pilnatvės. Su ja ir sveikinome visus susirinkusius tą gražią pirmadienio dieną. Mūsų bendruomenės narius sveikino ir garbingi renginio svečiai: VŠĮ Kauno ir Marijampolės regionų aklųjų centro direktorius Egidijus Urna, Lietuvos aklųjų ir silpnaregių sąjungos, Kauno miesto filialo Pirmininkė Roma Girnienė, Lietuvos aklųjų bibliotekos Kauno padalinio vyriausioji bibliotekininkė Irena Blaževičienė.
Svečių kalbas lydėjo puikios viešinčio Kamerinio ansamblio ,,Dueto muzika“ atliekamos melodijos, kurias mums dovanojo smuikininkė Jurgita Gelūnaitė – Tervydienė ir pianistė Ieva Žemaitytė. Konerto pavadinimas simbolinis – ,,Drauge“.  Šis žodis  talpino savyje ir grojančio dueto muzikos atlikimo prasmę, ir gyvenimą su baltąja lazdele, o taip pat ir pasibuvimą visiems tą valandą kartu.
Taip pat Tarptautinės baltosios lazdelės dienos koncerto ,,Drauge“ metu   prie salės surengtoje parodoje visi susirinkusieji galėjo pasidžiaugti centro  narių sukurtais originaliausiais darbais. Parodoje darbus pristatė keramikos būrelis (vadovas Boris Chudinskij), pynimo būrelis „Prakalbintas žilvitis“ (vadovas Virgilijus Šlipaitis) ir rankdarbių būrelis (vadovė Daiga Gipienė).
Pasibuvę ,,Drauge“ dėkojome vieni kitiems ir linkėjome kad niekada nepristigtų dvasinės stiprybės, energijos, sveikatos ir sėkmės.