Kauno tautodailininkai dalyvavo Lietuvos šimtmečio dainų šventėje „Vardan tos“

Dainų švenčių metais rengiama lietuvių liaudies meno paroda teisėtai laikoma didžiausiu įvykiu tautodailininkų gyvenime. Parodos rengėjas – Lietuvos nacionalinis kultūros centras. Partneriai – Lietuvos tautodailininkų sąjungos regioniniai skyriai.
Lietuvių liaudies meno parodoje pristatomi pastarųjų penkerių metų kūriniai, atspindintys to laikotarpio pasiekimus, išsaugotas, o retkarčiais ir atkurtas tradicijas, naujų interpretacijų įvairovę. Meniškiausi, geriausiai ir įdomiausiai tradiciją atspindintys kūriniai buvo atrenkami visuose Lietuvos regionuose. Parodoje savo kūrinius eksponavo 485 autoriai.
Džiaugiamės ir didžiuojamės, jog liepos 2–31d. organizuotoje lietuvių liaudies meno parodoje Vilniuje, ŠVČ. Mergelės Marijos Ramintojos bažnyčioje  (Savičiaus g. 13), savo kūrinius pristatė ir VŠĮ Kauno ir Marijampolės regionų aklųjų centro nariai – tautodailininkai, originalius darbus iš vytelių pinantys menininkai – Virgilijus ir Roma Šlipaičiai. Jų darbams suteiktas Lietuvos tautinio paveldo produktų sertifikatas. Šimtmečio dainų šventės parodoje minėti kūrėjai eksponavo šiuos darbus: „Siūlinė“, „Lagaminas“, „Skalbinių krepšys“ ir „Dėžutė“. Taip pat, kartu su visais sukviestais šalies tautodailininkais, Virgilijus ir Roma Šlipaičiai dalyvavo ir Gedimino pilies papėdėje surengtoje dainų šventės mugėje.
Šiemet, švęsdami valstybės jubiliejų, esame laimingi, kad gaivinanti liaudies meno tradicijos versmė dar trykšta, vis atsinaujindama, primindama, ką paveldėjome, kuo esame saviti įvairiaspalviame šiuolaikiniame pasaulyje.