Kauno bei Kauno rajono neregių bendruomenė linksminosi Gegužinėje

                          Gegužės 17 dieną VŠĮ Kauno ir Marijampolės regionų aklųjų centras jau antrą kartą organizavo Pavasario linksmybes-gegužinę ,,MŪSŲ DIENOS KAIP ŠVENTĖ“.  Į šventę aktyviai rinkosi ne tik Kauno bei Kauno rajono neregiai, bet ir reginčiųjų visuomenė.
                            Neįtikėtino populiarumo sulaukusioje šventėje meninę programą dovanojo Marijampolės vokalinis ansamblis „Šviesa“ (vadovas L. Penkaitis),  Kauno populiariosios muzikos ansamblis „Bičiuliai“ (vadovas V. Brušnius) bei folkloro ansamblis „Kanapija“ (vadovė K. Vyturytė). Kartu su kolektyvais dainavom populiarias liaudies dainas, linksmai šokom, renginio vedėjai pakvietus, dalyviai ir žiūrovai smagiai žaidė žaidimus, minė mįsles, atliko įvairias pramogines užduotis, kurių laimėtojams buvo išdalinti šaunūs prizai. Taip pat vakaronėje rinkome ir apdovanojome šauniausius šokėjus, aktyviausius šventės dalyvius.
                              Gegužinė nuaidėjo smagiausia gaida. Dvi valandos pralėkė akimirksniu, žmonėms nenorint skirstytis, meno kolektyvai kartojo savo programas, griežė valsus ir polkas, visi kartu dainavome:
                     Mūsų dienos kaip šventė, kaip žydėjimas vyšnios
                    Tad skubėkim gyventi, nes prabėgs nebegrįš
                    Tad skubėkime džiaugtis, lai prabėgs nebegrįš jos
                    Mūsų dienos kaip šventė, kaip žydėjimas vyšnios.

                                                                                                                       (S. Nėris ir  V. Kernagis)