Brailio pamoka moksleiviams

             Už keleto dienų gruodžio trečioji – tarptautinė neįgaliųjų diena. 1983 m. buvo pradėta aktyviai supažindinti plačiąją visuomenę su neįgaliųjų žmonių problemomis ir kovoti už tai, kad tokiems žmonėms būtų suteiktos vienodos teisės, kad jiems būtų sudarytos sąlygos pritapti visuomenėje. Bemaž po dešimt metų, 1992 m. pabaigoje, Jungtinių Tautų Organizacija paskelbė gruodžio 3-ąją Tarptautine neįgaliųjų žmonių diena, kurios metu būtų organizuojami renginiai, skirti atkreipti dėmesį į neįgaliųjų problemas. Ta proga mūsų darbuotojai bei savanoriai surengė pora edukacinių pamokų ketvirtų klasių moksleiviams.
            Lapkričio dvidešimt devintą dieną apsilankėme Kauno Montesori mokykole-darželyje „žiburėlis“.
            Lapkričio trisdešimtą pabuvojome Kauno Paparčio pradinėje mokykloje.
            Moksleiviams papasakojome apie Brailio rašto atsiradimą, supažindinome su Lietuvos aklųjų ir silpnaregių sąjungos istorija ir veikla. Pademonstravome kai kurias tiflopriemones, kurias naudoja aklieji bei silpnaregiai. Moksleiviai  išbandė ėjimą su baltąja lazdele. Kiekvienas moksleivis Brailio raštu užsirašė savo vardą.
            Nuotraukose akimirkos iš edukacinių pamokų Kauno Montesori mokykloje-darželyje „Žiburėlis“ bei Kauno Paparčio pradinėje mokykloje.